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Registros recuperados : 54 | |
21. | | DALLA COSTA, O. A.; DALLA COSTA, F. A.; CIOCCA, J. R. P.; LUDTKE, C. B. Manejo pré-abate de suínos e suas implicações na qualidade da carcaça suína. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE CARNES, 6, 2011, São Pedro, SP. Anais... São Pedro, SP: ITAL/CTC, 2011. p. 78-82. Projeto/Plano de Ação: 03.08.60800-01. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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23. | | DALLA COSTA, O. A.; LUDTKE, C. B.; DALLA COSTA, F. A.; BUSS, L. P. Transporte legal de suínos. Brasília, DF: MAPA/CBPA: Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2021. Vídeo on line. (1h30min14s). son. il. color. Elaboração do script Miriam Parker, Charli Beatriz Ludke, Josephine Rodgers. Narração Lucas Scherer Cardoso. Imagens Osmar Antônio Dalla Costa, Lucas Scherer Cardoso, Filipe Antônio Dalla Costa, Paulo César Baldi, Arquivo Embrapa Suínos e... Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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30. | | DALLA COSTA, O. A.; GUIDONI, A. L.; LUDTKE, C. B.; COSTA, A. J. P. da; FAUCITANO, L.; LOCATELI, T. O bem estar dos suínos submetidos em diferentes condições de transporte – modelo de suspensão do caminhão. In: FÓRUM INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 5., 2010, Curitiba. Anais. Curitiba: Animalword, 2010. p. 525-526. 1 CD-Rom. Pork Expo. Projeto/Plano de Ação: 02.06.10.100-01 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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33. | | DALLA COSTA, O. A.; ARAÙJO, A. P. de; CIOCCA, J. R. P.; ATHAYDE, N. B. LUDTKE, C. B.; SCHEUERMANN, G. N.; COSTA, M. J. R. P. Avaliação do bem-estar durante o manejo pré-abate de suínos na região oeste de Santa Catarina. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE CONCEITOS EM BEM-ESTAR ANIMAL, 2., 2007, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: WSPA, 2007. p. 73-74 Projeto n. 02.06.10.100-04. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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34. | | DALLA COSTA, F. A.; GIBSON, T. J.; OLIVEIRA, S. E. O.; GREGORY, N. G.; COLDEBELLA, A.; FAUCITANO, L.; LUDTKE, C. B.; BUSS, L. P.; DALLA COSTA, O. A. Evaluation of physical euthanasia for neonatal piglets on-farm. Journal of Animal Science, v. 98, n. 7, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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35. | | DALLA COSTA, O. A.; ARAÙJO, A. P. de; CIOCCA, J. R. P.; ATHAYDE, N. B.; LUDTKE, C. B.; COSTA, M. J. R. P. Efeito das condições de embarque, transporte e desembarque no bem-estar dos suínos. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE CONCEITOS EM BEM-ESTAR ANIMAL, 2., 2007, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: WSPA, 2007. p. 75-77 Projeto n. 02.06.10.100-03. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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36. | | DALLA COSTA, O. A.; ATHAYDE, N. B.; PARANHOS DA COSTA, M. J. R.; LUDKE, J. V.; TRIQUES, N. J.; LUDTKE, C. B.; VORTMANN, G. Efeito do manejo pré-abate e da estação do ano sobre o bem-estar dos suínos In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VETERINÁRIOS ESPECIALISTAS EM SUÍNOS, 14., 2009, Uberlândia. Anais... Uberlândia: Abraves, 2009. p. 269-270. 1 CD-ROM. Subprojeto: 02.06.10.100-04 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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37. | | ARAÚJO, A. P. de; DALLA COSTA, O. A.; LUDTKE, C. B.; FAUCITANO, L.; DEVILLERS, N.; GUIDONI, A. L.; ROÇA, R. de O.; ATHAYDE, N. B. Efeito na qualidade da carne de suínos submetidos a diferentes períodos de aspersão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 38., 2011. Florianópolis. Anais... Florianópolis: SBMC/Somevesc, 2011. 1 CD-ROM. Projeto/Plano de Ação: 03.08.60800-01. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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38. | | DALLA COSTA, O. A.; COLDEBELLA, A.; DALLA COSTA, F. A.; BUSS, L. P.; LUDTKE, C. B.; BAYER, L. R.; KAISEKAMP, A.; HORST, A.; WILSMANN, C. G. Comportamento da matriz suína na estação de alimentação. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2020. 12 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 577). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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39. | | ARAÚJO, A. P.; DALLA COSTA, O. A.; ROÇA, R. de O.; LUDTKE, C. B.; FAUCITANO, L.; DEVILLERS, N.; GUIDONI, A. L. Comportamento dos suínos submetidos a diferentes períodos de aspersão e descanso. In: ENCUENTRO REGIONAL DE INVESTIGADORES EN BIENESTAR ANIMAL, 2., Montevideo, 2012. Bienestar animal: avances y estrategias para el futuro de las especies productivas. Montevideo, 2012. 1 CD-ROM. Projeto/Plano de Ação: 02.06.01.001. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 54 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
04/10/2011 |
Data da última atualização: |
29/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PAIVA, P. M.; GUEDES, M. C.; FUNI, C. |
Afiliação: |
PAULO MARCELO VERAS DE PAIVA, CPAF-AP; MARCELINO CARNEIRO GUEDES, CPAF-AP; Claudia Funi, Programa de Pós-Graduação em Biodiversidade Tropical, Universidade Federal do Amapá. |
Título: |
Brazil nut conservation through shifting cultivation. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Forest Ecology and Management, v. 261, n. 3, p. 508-541, Feb. 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The regeneration of Brazil nut trees depends on tree-fall gaps in the forest. However, shifting cultivation fallows also create comparable biotic and abiotic opportunities for the dispersion and establishment of this gap-loving species. At the same time, the ability of Brazil nut trees to resprout enables fallow individuals to survive successive slash-and-burn cycles. Recognizing the importance of shifting cultivation for the food security of forest dwellers, we investigated whether the high level of Brazil nut regeneration found in cultivation fallows could be explained by the resprouting capability of Brazil nut trees, the number of cultivation cycles, past agricultural use and distance to the nearest conspecific productive adults. We found that the Brazil nut tree population density increased from 8.86 trees ha?1 to 13.69 trees ha?1 and 27.09 trees ha?1 at sites after one, two and three or more shifting cultivation cycles, respectively. As a consequence of resprouting, after a certain number of shifting cultivation cycles, the fallows become dominated by Brazil nut trees, and the landholders may decide to preserve them and to exclude enriched sites from future agricultural use. Protected for their extractive value, the secondary forests spontaneously enriched with Brazil nut trees are allowed to develop into nut-producing forests that have reduced chances of conversion into crops or pastures, thus reversing the classical process of Amazon forest degradation. |
Palavras-Chave: |
Cultivo. |
Thesagro: |
Castanha. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42810/1/AP-2011-Brazilnut.pdf
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Marc: |
LEADER 01955naa a2200169 a 4500 001 1902187 005 2017-05-29 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPAIVA, P. M. 245 $aBrazil nut conservation through shifting cultivation.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aThe regeneration of Brazil nut trees depends on tree-fall gaps in the forest. However, shifting cultivation fallows also create comparable biotic and abiotic opportunities for the dispersion and establishment of this gap-loving species. At the same time, the ability of Brazil nut trees to resprout enables fallow individuals to survive successive slash-and-burn cycles. Recognizing the importance of shifting cultivation for the food security of forest dwellers, we investigated whether the high level of Brazil nut regeneration found in cultivation fallows could be explained by the resprouting capability of Brazil nut trees, the number of cultivation cycles, past agricultural use and distance to the nearest conspecific productive adults. We found that the Brazil nut tree population density increased from 8.86 trees ha?1 to 13.69 trees ha?1 and 27.09 trees ha?1 at sites after one, two and three or more shifting cultivation cycles, respectively. As a consequence of resprouting, after a certain number of shifting cultivation cycles, the fallows become dominated by Brazil nut trees, and the landholders may decide to preserve them and to exclude enriched sites from future agricultural use. Protected for their extractive value, the secondary forests spontaneously enriched with Brazil nut trees are allowed to develop into nut-producing forests that have reduced chances of conversion into crops or pastures, thus reversing the classical process of Amazon forest degradation. 650 $aCastanha 653 $aCultivo 700 1 $aGUEDES, M. C. 700 1 $aFUNI, C. 773 $tForest Ecology and Management$gv. 261, n. 3, p. 508-541, Feb. 2011.
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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